Sposób przygotowania

Suszone grzyby zalewamy wodą, moczymy je ok. 1 h. Przekładamy do garnka i gotujemy aż będą miękkie. Przygotowaną kaczkę suszymy papierowym ręcznikiem a następnie nacieramy przyprawami do smaku. Odstawiamy na ok. 1 h. Gotową kaczkę obsmażamy na maśle (może być w brytfance). Gdy się zarumieni dodajemy obraną i pokrojoną na drobno cebulę i zalewamy kaczkę bulionem z grzybów, dusimy. Miękką kaczkę porcjujemy. Do sosu dodajemy grzyby oraz śmietanę rozprowadzoną z mąką oraz pokrojone na drobno grzyby. Do sosu wkładamy porcje kaczki, dusimy ok. 10 min. Smacznego!!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    jeszcze takiej kaczuchy nie jadłam a brzmi bardzo ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    przepis wspaniały ale dlaczego tak długo trzeba na nią czekać >..
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    taką kaczkę zjadła bym - smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !