Sposób przygotowania

3-4 kg wołowiny gulaszowej,3-5 kg wieprzowiny podgardle,biodrówka, podbrzusze ,boczek.Zemleć na maszynce na dużych oczkach,pokroić czosnek drobno, dodać garść gorczycy posolić i wsypać saletry trochę według uznania,majranek,dokładnie wymieszać i doprawić według uznania dolać 1 szklankę tłuszczu lub nie.Wszystko przyprawić i wymieszać odstawić na 24 godz.Po 24 godz, na jelito cienkie przez ręczną maszynkę do mielenia mięsa napełniamy farszem.Krążki kiełbasy układamy na kijkach i zanosimy do wędzenia ,wędzimy około 3-4 dni na drzewie z wiśni lub olchy

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To dopiero pyszności :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Swojską kiełbaskę jadam bardzo często ale sama nie robię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !