Sposób przygotowania

Ugotować ryż na póltwardo.Z kapusty wykroić głąb i obgotować kapustę.Liście rozdzielić. Ściąć zgrubiałe nerwy liściowe. Cebulę zeszklić na oleju,wymieszać z mięsem i ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz układać na liściach kapusty, zakładając boki liści do środka, a nastepnie zwinąć w rulon. Na blasze ułożyc pozostałe liście kapusty,na nich ułożyć ciasno gołąbki i zalać bulionem. Dusić w temp. 180 stopni około 1,5 godz.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    Fajne ma pani przepisy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Też tak myślę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    mniam, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !