Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń zapiekany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nie podaje ich tu bo mi juz 10 razy nie zapisało : (

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń zapiekany

Składniki:
15 dag makaronu nitek
2 szklanki wody
3 łyżki masła
pół puszki zielonego groszku
10 dag szynki lub kiełbasy szynkowej
2 jaja
3 łyżki mleka
pieprz
10 dag startego sera
tłuszcz i bułka tarta do formy

Wykonanie:
Ugotowany makaron mieszamy z połową masła, dodajemy groszek, mleka, pokrojona szynkę, 2 surowe żółtka , sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy-łączymy z ubita pianą z białek. Surowy budyń przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tarta, posypujemy startym serem żółtym. na wierzch kładziemy małe kawałki masła. Pieczemy w 180 C przez 40 min. Dobrze smakuje z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 20.06.2011 22:08
mniam
patelka 26.07.2010 12:37
super
agata1722
agata1722 26.07.2010 12:33
ciekawy przepis warty wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak