Sposób przygotowania

Do kiszonej kapusty dodać posiekaną drobno cebulę i liść laurowy, doprawić solą i pieprzem. Mięso z kurczaka oprószyć solą i pieprzem. Filety owinąć plastrami baleronu. Przygotować folię do pieczenia, najpierw wyłożyć na nią kapustę, później smalec, na sam wierz filety z kurczaka. Wszystko polać winem. Folię zamknąć i włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 50 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacyjny przepis
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich jeszcze nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !