Sposób przygotowania

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany ryż wyciągnąć z woreczków i dobrze wystudzić.
Szynkę konserwową pokroić w niedużą kosteczkę.
Ananasa odcedzić z soku i pokroić w kawałeczki (paski).
Do dużej miski wsypać ugotowany ryż, szynkę, ananasa i odsączoną kukurydzę. Dokładnie wymieszać.
Pod koniec dodać +/- 3-4 łyżki majonezu, wymieszać, tak aby wszystko dobrze się ze sobą połączyło. Aby dodać wyraźniejszego smaku polecam dodać soli i pieprzu do smaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Na pewno przepyszna- muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    niezła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !