Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. Cebulę obrać, drobniutko posiekać, przełożyć do mięsa. Dodać jajko i odciśniętą bułkę. Przyprawić solą,świerzo zmielonym pieprzem i słodką papryką. Całość dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej uformować podłużną pieczeń. Mięso przełożyć na posmarowaną tłuszczem blachę wsunąć do wcześniej nagrzanego piekarnika i piec około 45 minut w temperaturze 200 stopni. Płaty ciasta francuskiego rozmrozić w pokojowej temperaturze. Następnie ułożyć jeden na drugim, rozwałkować na posypanym mąką blacie. Obłożyć liśćmi pora i plasterkami boczku. Pośrodku umieścić pieczeń i zawinąć w ciasto.Pieczeń w cieście ponownie wsunąć do piekarnika, piec kolejnie 15 min. w tej samej temperaturze. Wyjąć z pieca i odłożyć na 10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    na pewno smaczna...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !