Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na połowie masła, dodać pokrojone drobno pieczarki i poddusić, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie wymieszać z jajkami. W pomidorach odciąć piętki, wydrążyć miąższ i napełnić grzybami. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skropić pozostałym tłuszczem. Mąkę wymieszać ze śmietaną, zagotować ciągle mieszając, odstawić i połączyć z utartym serem, przyprawić do smaku sola i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać pomidory i wstawić do bardzo gorącego piekarnika, zapiec.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ciekawa propozycja
  • 3
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ciekawa propozycja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musze kiedyś zrobić takie pomidorki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    takich jeszcze nie jadłam,na pewno bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !