Sposób przygotowania

1 kg ryby świeżej lub dobrze rozmrożonej przyprawić i umieścić w zamkniętym pojemniku na godzinę. Cebulę ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Marchew , seler i pietruszkę utrzeć na grubej tarce. Por pokroić. Dusić wszystkie warzywa w naczyniu, kiedy zrobią się miękkie dodać sól, listek laurowy, ziele, pieprz, przecier pomidorowy i 5 łyżek oliwy. Uzupełnić wodą do półpłynnej konsystencji, dodać ryż, wymieszać. Dodać drobno pokrojoną surową rybę, wymieszać, lub układać warstwami; (farsz, ryba, farsz, ryba) zamknąć (najlepiej próżniowo) na 15 minut. Podawać na ciepło lub zimno.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !