Sposób przygotowania

Dojrzałe owoce myjemy , musimy naciąć z jednego boku i bardzo dobrze usunąć wszystko z środka . Myjemy jeszcze raz i suszymy na sitku. Do garnuszka wlewamy 3 szklanki wody , wsypujemy połowę cukru wkładamy owoce i gotujemy 4 minuty , ciągle zdejmujemy pianę łyżeczką która będzie ciągle powstawać .Następnie zdejmujemy z ognia i odstawmy na 24 godziny. Po tym czasie wyjmujemy owoce a do syropu dodajemy cukier który nam pozostał oraz sok z cytryny. Na chwilkę wstawiamy i gotujemy , owoce wkładamy i smażymy . Gotowe przekładamy do słoików.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo lubię taką konfiturkę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nawet proste
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    świetne na zimne ponure dni

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !