Sposób przygotowania

Amura oczyszczamy, myjemy, osuszamy i kroimy w dzwonki. Jeśli dzwonki wychodzą dość grube możemy rozkroić je na połowę. Następnie solimy i odstawiamy w chłodne miejsce na 40 minut. Mąkę mieszamy z przyprawą do ryb i oprószamy nią kawałki amura. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na rumiany kolor z dwóch stron. Pod koniec smażenia posypujemy prażoną cebulką i zdejmujemy z ognia. Podawać ciepłą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    nigdy nie jadłam takiej rybki, a tak przyrządzona na pewno jest smaczna!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Amur...taka krzyżówkowa ryba ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    heheh :o) Amur osiąga dość spore rozmiary i dobrze się chowa w moim stawie. Dlatego się pojawiła ;O)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    wygląda bajecznie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    tak tak rybka rządzi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !