Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach. Boczek pokroić w cienkie plasterki. Połowę ziemniaków obrać i zawinąć w plastry boczku, spiąć drewnianymi wykałaczkami i ułożyć na ruszcie. Paprykę przeciąć na pół. Oczyścić, opłukać, pokroić na duże kawałki. Cukinie po oczyszczeniu pokroić w szerokie plastry. Pieczarki oczyścić. Paprykę, cukinię, pieczarki i pozostałe ziemniaki nadziewać na przemian szpilkami do szaszłyków. Posmarować olejem, posypać pieprzem. Ziemniaki w boczku i szaszłyki grillować około 10 minut ciągle obracając.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Muszą być pyszne i do tego te szaszłyki... mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !