Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane śledziami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki duże 10 szt
płaty śledziowe 25 dag
grzyby suszone 4 dag
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane śledziami

Namoczyć grzyby (wystarczy około 2 godz.). Śledzie drobno pokroić. Grzyby posiekać i ugotować. Pokroić cebulę w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki. Piekarnik nastawić na 160 st. C. Wydrążyć ziemniaki, wypełnić masą śledziową. Włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego uprzednio tłuszczem, wstawić do piekarnika na 40-50 minut. Można podawać z sosem, do przygotowania którego wykorzystujemy wywar z gotowanych grzybów. Trzeba go przestudzić i dodać szklankę gęstej śmietany. Doprawić solą i pieprzem. Potem powtórnie podgrzać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak