Sposób przygotowania

Mięso umyć, oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku. Pokroić na paski i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przemielić również orzechy i cebulę. Dodać jajko. Przyprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym, sokiem z cytryny i przyprawą do mielonego mięsa. Dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.

Formułować malutkie kulki i piec na rozgrzanym oleju.

Najlepiej smakują podawane z salsą pomidorowo-ananasową - http://www.doradcasmaku.pl/przepis/86811/salsa-pomidorowo-ananasowa.html

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    jestem ciekawa smaku takich kulek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    bardzo ciekawy pomysł- warto wypróbować !
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pysznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    dla mnie rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !