Sposób przygotowania

Najpierw wstawiamy wodę i sparzamy cytryny z jednej otrzyj skórkę a z drugiej wyciskamy sok , z moreli wyjmujemy pestki, ocet wlewamy do rondelka , dodajemy gożdziki, sok z cytryny , cynamon , ziele i cukier , gotujemy . Następnie za parę minutek dodajemy morele i gotujemy na malutkim ogniu , od czasu do czasu musimy odwracać owoce na drugą stronę . Owoce wyjmujemy łyżką najlepiej cedzakową a ocet gotujemy aż stanie się gęsty .Morele umieszczamy w słoikach i zalewamy syropem . Zamykamy i gotowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Super! Bardzo podoba mi się takie połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ciekawie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !