Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet rybny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 500 gt
bułki czerstwe 2 szt
parmezan starty 150 g
śmietana 0,5 szkl
posiekana zielenina
sok z cytryny
tłuszcz do formy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet rybny

Filety natrzeć sokiem cytrynowym i wegetą. Odstawić na 1, 5 godz. W chłodne miejsce. Bułki namoczyć w śmietanie, odstawić, wymieszać z serem. Rybę i bułki, zemleć, dodać żółtka, zieleninę, sól i pieprz, wymieszać. Włożyć do formy i piec 40 minut w 200 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak