Sposób przygotowania

1. Brokuła podzielić na różyczki i gotować w posolonej wodzie ok. 5 minut, odsączyć i ostudzić. 2. Brokuła drobno pokroić. 3. Parówki obrać z osłonki i pokroić w plasterki. 4. Połączyć składniki farszu. Doprawić Smako Mykiem i pieprzem. Naleśniki: 5. Z mleka, mąki, jajek, oleju, soli i około 3 łyżek wody przygotować ciasto naleśnikowe. 6. Usmażyć 8 cienkich naleśników, na każdy położyć farsz brokułowy, złożyć w koperty, panierować w jajku i bułce tartej. 7. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. 8. Podawać z Sosem Włoskim.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !