Sposób przygotowania

Filety dzielimy na porcje, osuszamy, panierujemy w mące i smażymy. Wykładamy na papierowy ręcznik aby odciekła z oleju, następnie układamy na półmisku. Cebulę obieramy, kroimy w półplastry, szklimy na patelni. Dodajemy pokrojone w kawałki brzoskwinie i paprykę, lekko obsmażamy, wrzucamy do garnka. Wlewamy do tego cały sok z brzoskwiń, i kilka łyżek wody z papryki. Gotujemy ok 20-25 minut na średnim ogniu mieszając. Potem dodajemy mały słoik keczupu, sól i pieprz do smaku. Gotujemy ok 10 min. Wylewamy na ułożoną na połmiskach rybę. Schładzamy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !