Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę. Zalej 1/2 szklanki wrzątku,dodaj masło i ugotuj. Pod koniec gotowania wymieszaj z rzeżuchą (2 łyżki rzeżuchy zachowaj do dekoracji). Całość zmiksuj i rozprowadź gorący bulionem. Potem zupę ponownie zagotuj.
Zapraw śmietaną i dopraw do smaku solą.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i drobno posiekaj. Zupę rozlej do talerzy.Wokół zupy usyp wianuszek z posiekanych jajek a środek udekoruj rzeżuchą.
Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anula250

    Ciekawy przepis :)
  • 3
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    o. fajny pomysł i do tego na czasie
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    oryginalna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    nie pomyślałabym o zupie z rzeżuchy...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    z rzezuchy nie robiłam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ja również takiej jeszcze nie robiłam ale rzeżucha teraz na czasie więc jest okazja spróbować :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    Muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    ekstra;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    nie robiłam jeszcze takiej
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ja też nie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    nie jadłem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    nie jadłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !