Sposób przygotowania

Filety osuszyć, panierować w mące i rozbełtanym jajku, usmażyć na patelni, odłożyć na półmisek. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i podsmażyć na patelni do miękkości na niewielkiej lości oleju. Gdy cebula będzie już miękka dodajemy do niej koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, 2 łyżki octu, cukier i wodę, ok pół szklanki. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, powinien być słodko-kwaśny sos. Dusimy ok 15-20 min pod przykryciem na średnim ogniu. Wykładamy na rybę, wyrównujemy, czekamy aż wystygnie i schładzamy kilka godzin w lodówce.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elaela123

    bardzo lubię taką rybkę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !