Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, lekko podrumienić na 1 łyżce smalcu razem z posiekaną cebulą i 1 ząbkiem czosnku, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około pół godziny. Kapustę poszatkować. Boczek pokroić na plasterki, połowę ułożyć na dnie rondla, przykryć warstwą kapusty, oprószyć solą pieprzem, wyłożyć mięso, pokrojone na cząstki pomidory, przykryć reszta boczku i wyłożyć pozostałą kapustę. Oprószyć solą i pieprzem, podlać wodą i dusić około 1 godziny. Na pozostałym smalcu zrobić zasmażkę z mąki, dodać rozgnieciony czosnek i kminek. Rozprowadzić odrobiną wody i wlać do kapusty, delikatnie wymieszać, zagotować. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Osobiście nie lubię baraniny,ale tym którzy lubia to polecam podobno jest pyszna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !