Sposób przygotowania

Ziemniaki tarkujemy i odlewamy część wody. Zagęszczamy mąką, dodajemy przyprawę do ziemniaków oraz wytopione z tłuszczu podgardle wędzone pokrojone w kostkę. Całość mieszamy i taką masą faszerujemy kiszkę. Zawiązujemy białą nitką na końcach, przekładamy do blaszki. Polewamy roztopionym smalcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C. Pieczemy 2-3 godziny na złoty kolor. Pod koniec wyjmujemy blaszkę, kiszkę przewracamy i kończymy pieczenie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Poczęstuj chociaż wirtualnie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    już czuję ten zapach, ale pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    zjadłoby się kawałeczek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    U mnie nazywa się to kartoflak, piekę w piekarniku,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    piekę rozłożoną na blaszce nie we flaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    To może podobnego coś jak babka ziemniaczana - tez mam taką potrawę w księdze.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne,od razu zrobiłam się głodna
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Prawdziwy przysmak :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    dobre :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !