Sposób przygotowania

Zagotować pół litra wody z odrobiną soli. Wrzucić do niej ryż, dodac kurkumę, przykryć i gotować na małym ogniu 10 minut. Kawałki dorsza ułożyć na ryżu i gotować na małym ogniu dalsze 10 minut. Na małej patelni podgrzać olej. Wrzucić cebulę i dusić aż zmięknie. Do ogrzanego naczynia przełożyć rybę i ryż. Następnie rozdrobnić rybę, wrzucić cebulę i wymieszać. Na wierzchu ułożyć ćwiartki jajek, posypać zieloną pietruszką i przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszne, może być i na obiad i na kolacje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !