Sposób przygotowania

Kalarepę obrać i pokroić w kostkę, włożyć do garnka, podlać gorącą wodą, dodać masło, sól i ugotować na półmiękko. Do ryżu dodać mięso mielone, jajko, przyprawić papryką, solą i pieprzem, wyrobić masę. Następnie formować pulpety wielkości orzecha. Włożyć je do rondla na kalarepę i razem ugotować. Mąkę rozmieszać z 2 łyżkami zimnej wody, wlać do kalarepki i zagotować, pod koniec dodać śmietanę i posypać posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezłe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !