Sposób przygotowania

1. Grzybki umyc oczyscić pokroić na plastry zalać szklanka wrzącego bulionu dusić przez 15 minut.
2.Kalafior umyć podzielić na różyczki ugotować w pozostałym bulionie.Wyjąć.
3.Grzyby zmiksować , przyprawić .Z masła i mąki zrobic jasna zasmażke.Zagęścić nia bulion w którym gotował sie kalafior.Dodać grzyby, zagotować wlać smietanę wymieszać.
4. Zupę wlać do wazy , ozdobić kalafiorem i szczypiorkiem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pyyycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    Ciekawy przepis i ciekawa nazwa:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    świetna nazwa na zupkę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    skąd taka nazwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    cóż za nazwa, zupka świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    super nazwa tej zupy
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    po staropolsku:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ciekawa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !