Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane bakłażany z mozarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
mozarella 15 dkg
pomidor 1 sztuka
sól do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane bakłażany z mozarellą

Bakłażan pokroić na plastry o grubości ok. 1 cm, wrzucić do miski i posolić. Odstawić na pół godziny. Rozgrzać piec do 200 stopni. Bakłażan wysmarować oliwą z oliwek, ułożyć na ruszcie i piec do miękkości. Ser i pomidor pokroić w plastry. Kiedy bakłażan jest już miękki, ułożyć na nim plasterek sera i pomidora, zapiekać do roztopienia się sera. Gotowe danie przyozdobić listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 25.09.2011 08:17
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak