Sposób przygotowania

Schab pokroić na kilkucentymetrowe paluszki. Panierować w mące wymieszanej z przyprawami, odstawić w chłodne miejsce. Po półgodzinie na rozgrzanym tłuszczu smażyć paluszki. Usmażone przełożyć do rondla. Na reszcie tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, dodać pieczarki i często mieszając smażyć, aż grzyby puszczą sok. Przełożyć do rondla ze schabem, całość polać rosołem, dusić do miękkości nie dłużej niż 15 minut, przyprawić, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąką. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezle

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !