Sposób przygotowania

Nerki przekroić wzdłuż na połówki i obgotować kilka razy, zmieniając za każdym razem wodę. zawsze wkładac do czystej, gorącej wody. Następnie nerki oczyścić z błon i pokroić na kawałki, włożyć do 1 szklanki wrzacego buliou, dodać ziele angielskie, kminek i listek laurowy, gotować. Na łyżce masła zrumienić posiekaną cebulę i dodać do nerek. Mąkę połączyć z pozostałym masłem, zrobić zasmażkę [zrumienić na złoty kolor] rozmieszać z zimnym bulionem, dodać do sosu. Zagotować, przyprawić do smaku solą pieprzem, maggi. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze takich nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Nie przepadam za nerkami, ale za to mój mąż bardzo lubi.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !