Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Grzyby umyć, opłukać, namoczyć, potem ugotować w tej samej wodzie. Po ostudzeniu grzyby zmielić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Ryż, grzyby i cebulę wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Kapustę obgotować, usunąć głąb, podzielić na liście. Następnie ściąć z każdego liścia twarde nerwy, faszerować przygotowanym nadzieniem, zwinąć w nieduże gołąbki. Po czym obsmażyć je z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu, przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać śmietaną i dusić do miękkości w piekarniku nagrzanym do temp. 250 stopni. Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !