Sposób przygotowania

Ryby umyć,osuszyć i przekroić wzdłuż na dwa filety. Skropić sokiem z cytryny i odstawić na kilka min. W tym czasie zmiksować miękkie masło z pęczkiem bazylii. Masą smarować pstrągi z obu stron i układać na blasze na folii aluminiowej(wysmarowanej odrobiną oliwy z oliwek,dla smaku). Posypać obficie przyprawą do ryb i posypać migdałami (część zostawić). Zapiec po 7min z każdej strony w 180stopniach. W trakcie skropić odrobiną soku z cytryny. Po wyjęciu posypać resztą migdałów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    uwielbiam pstrąga, ciekawa propozycja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny przepis na psytrąga

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !