Sposób przygotowania

Cielęcinę pokroić na niezbyt grube plastry. Zbić tłuczkiem na grubość ok. 1 cm, oprószyć mąką, solą i pieprzem. 2 łyżki masła rozgrzać na patelni, zrumienić na nim mięso. Jabłka umyć i obrać. Skórkami wyłożyć rondel, posypać majerankiem. Na tym ułożyć mięso, podlać bulionem, dusić aż będzie całkiem miękkie. Jabłka pokroić na cząstki, skropić sokiem z cytryny. Posypać cukrem i majerankiem. Resztę masła rozgrzać w rondelku i poddusić na nim jabłka. Na półmisku kładziemy najpierw jabłka, potem zrazy. Wszystko polać sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !