Sposób przygotowania

Schab kroimy w kostkę, Łopatkę, szynkę, słonie mielimy w maszynce do mielenia. Dodajemy gorczycę, pieprz i sól do smaku . Dodajemy jeszcze schab pokrojony w kawałki (dość spore) i mieszamy wszystko. Tak wymieszaną masę mięsną formujemy w walec i okręcamy folią żaroodporną. Obwiązujemy nitką. Zalewamy 2-3 razy wrzątkiem i parzymy. Następnie przekładamy do wędzarni i wędzimy ok. 4-5 godzin dymem z drzew owocowych.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ty sam robisz te wszystkie wyroby mięsne? Podziwiam. Jak będę miała czas to przestudiuję wszystkie te twoje przeisy
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    te wędzone niestety nie w 100% sam. Dostęp do wędzarni mam tylko od święta także czasami jest tak, ze przyjeżdżam tylko na samo wędzenie. Solonie czy marynowanie mnie omija. Ale polecam przepisy na wędlinki do wypróbowania.Ta akurat wymaga trochę czasu aby zgrabnie te mięso ułożyć w folii przed parzeniem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczne są takie swojskie wyroby
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    same smakołyki u Ciebie
  • 3
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniammm
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie lubię ,szkoda ,że nie ma możliwości samemu tego zrobić .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !