Sposób przygotowania

Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody, cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę,a po chwili posiekane grzyby. Doprawić solą i pieprzem, zostawić do wystygnięcia. Z mąki, jajka i wody zagnieść ciasto, w razie potrzeby dolać wody.ma być gładkie, ale lepiące. Ciasto cienko rozwałkować, w równych odstępach ułożyć kupki farszu, zawinąć ciasto i zlepić.Następnie wykroić półksiężyce np. kieliszkiem, a później brzegi zlepiać na górze. Gotować na wrzątku ok 5 minut od wypłynięcia.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kubalo

    pyszne z barszczem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pyszne, też takie robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    idealne do barszczu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    wyszły znakomite
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !