Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę, mielimy w maszynce o grubych oczkach, dodajemy czosnek i przyprawy wg smaku, wodę i dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy na godzinę. Jelita odmaczamy w wodzie, nakładamy na lejek masarski nałożony na maszynkę do mięsa, nakładając masę mięsną formujemy kiełbasy w jelitach zabezpieczając je na końcówkach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Pyszna!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Bardzo lubię domowe kiełbasy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    Ja tez lubie domowe kiełbasy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Ja też uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    uwielbiam białą kiełbasę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !