Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i kroimy na drobne, płaskie kawałki, coś w rodzaju półplasterków. Jajka roztrzepujemy z cukrem, dodajemy jogurt, mąkę z proszkiem, szczyptę soli, wodę gazowaną. Na końcu wmieszamy jabłka.Jabłek powinno być tyle, co 1/3 ciasta, przy większej ilości placuszki mogą się kruszyć przy przewracaniu.
Smażymy kładąc łyżką owalne placki, po kilka na patelni, na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, uzupełniając go w razie potrzeby, najpierw pod przykryciem. Gdy na powierzchni pojawią się bąbelki, odwracamy i dosmażamy bez przykrycia.
Możemy je posypać cukrem, cynamonem, polać śmietaną ale dobre są i bez tego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    muszą być pyszne!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bardzo apetycznie się prezentują. Nic tylko schrupać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !