Sposób przygotowania

Płaty mięsa przyprawiamy solą, pieprzem, smarujemy z jednej trony musztardą. Boczek kroimy w kostkę, 1 cebulę w piórka, 1 marchew w krążki, 1 ogórek kiszony na 4 części wzdłuż. Układamy składniki na płaty mięsa, zwijamy, wiążemy nićmi.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, układamy rolady smażymy z dwóch stron na mocnym ogniu, przekładamy mięso do głębszego rondla (patelni), dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, margarynę, posypujemy papryką słodką, chilli, pieprzem, dodajemy ziele angielskie , liść laurowy, przypiekamy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie marchew zetrzeć na tarce na cienkich oczkach, przygotować bulion z kostki mięsnej (ok 600mol wody). Jak cebulką się mocno zarumieni dodajemy startą marchew, mieszamy, podsmażamy jeszcze 3 minuty i zalewamy bulionem mięsnym. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa.
Pod koniec dodajemy starty na tarce ogórek kiszony, wyjmujemy roladki, zdejmujemy nici, zagęszczamy sos mąką, przyprawiamy jeszcze do smaku. Danie gotowe.
Pysznie smakuje z kluskami śląskimi :D

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię takie roladki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    już czuję ten zapach
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Cos dla mojego M
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniałe roladki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !