Sposób przygotowania

Wszystkie składniki prócz drożdży wymieszać - najlepiej w malakserze. W 0.5 l ciepłej wody rozpuścić 5dkg drożdży i wlać do wymieszanego ciasta i mieszać łyżką. Do wysmarowanej masłem foremki wlać ciasto, włożyć do zimnego piekarnika i piec w 100 C, gdy ładnie wyrośnie nastawić piekarnik na 200 C I piec ok. 1godz. Wszystko razem ok. 1godz20 min aż będzie brązowa skórka. Po wyjęciu gorący chleb posmarować wodą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jaka mąka? żytnia?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sea21

    zrobiłam z pszenną, wyszło całkiem dobre :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    zlagodzic zapach gotujacego sie kalafiora czy brokula? Skórka od chleba, a moze czyms innym?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    musi być pyszny :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    lubię taki ciemny chlebek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !