Sposób przygotowania

Żółtka wymieszać z mlekiem, dodać mąkę, roztopione masło, dokładnie wymieszać. Ziemniaki zetrzeć na tarce, odcisnać płyn, dodać do ciasta, pryprawić do smaku solą i pieprzem. Białka ubić na sztywną pianę, połaczyć z ciastem i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać ciasto. Piec około 3 min z każdej strony. Podawać z mięsem lub sosem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    musi byc smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    super muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    tak nie robiłam, ale spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszne :]
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    a to mleko i maslo maja konkretne znaczenie ? placki smakuja inaczej? bo nie wiem w jakim celu te skladniki sa dodawane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !