Sposób przygotowania

Mięso pokroić na porcje, włożyć do wrzącej, osolonej wody, dodać liście laurowe, pieprz, imbir, czosnek, ziele angielskie i gotować około pół godziny. Dodać cebulę, ugotować. Następnie wyjąć mięso, wywar przecedzić, cebulę przetrzeć przez sito do wywaru. Masło roztopić, wymieszać z mąką, dodać do wywaru, zagotować. Na koniec dodać żółtka wymieszane z winem, podgrzać, przyprawić do smaku. Porcje mięsa podawać polane sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajna propozycja
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    oj, marzy mi się taka cielęcinka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !