Sposób przygotowania

Całe pieczarki zrumienić z posiekaną cebulą na rozgrzanym oleju. Kiełbasę zemleć z pieczarkami w maszynce do mięsa. Farsz wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę posikać z masłem, dodać gałkę muszkatołową, sól oraz śmietanę wymieszaną z drożdżami, zagnieść ciasto. Brać po kawałku ciasta, rozpłaszczać na kształt prostokątów, nakładać farsz, zlepiać na kształt pasztecików. Układać na przygotowanej formie szwem do spodu. Posmarować rozmieszanym jajkiem i piec na rumiano około 20-30 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać do barszczu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne paszteciki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !