Sposób przygotowania

Zamiast gotowego przecieru szczawiowego ze słoiczka można użyć świeżego szczawiu, drobno posiekanego.
Włoszczyznę oczyścić, opłukać i ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Wywar odcedzić, dodać do niego szczaw i mąkę roztrzepaną ze śmietaną, doprawić do smaku solą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Bardzo smaczna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Zgadzam się pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a mięsko gdzie???? ja lubię z mięskiem i jajkami na twardo ale taką też bym chętnie spróbowała:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    dawno nie jadłam... :(
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !