Sposób przygotowania

Płatki ciasta lasagne musimy troszkę obgotować , następnie zalać zimną wodą .Papryki kolorowe po jednej sztuce po pół pokroić w paseczki a 2\\3 sera pokroić na plasterki , resztę ścieramy na tartce , tylko na tych najdrobniejszych oczkach.Na każdym płacie ciasta położyć plaster szynki kilka plasterków papryki, przykrywamy plasterkami sera . Zawijamy po prostu roladki aby się nie rozpadły , każdą zawijamy szczypiorkiem i układamy w żaroodpornym naczyniu . Masło rozpuszczamy , do masła dodajemy mąkę i nie rumienimy tylko lekko przesmażyć . Mieszamy , powstanie nam gęsty sos i polewamy roladki a na koniec posypujemy serem . Dopiero teraz możemy zapiekać w 190 st,. tylko do 25 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Muszą cudownie wyglądać na talerzu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !