Sposób przygotowania

Kapustę umyć wykrajać głąb i obgotować w wodzie zdejmując widelcem pojedyncze liście kapusty.Umyte mięso przepościć przez maszynkę wraz z usmażoną cebula ,dodać umyty ryz ,sól ,pieprz do smaku.Wymieszać.Tak gotowym farszem zawinąć w liście kapusty,włożyć do garnka,podlać wodą ,włożyć kostki bulionowe,udusić pod przykryciem.Gdy gołąbki będą miękkie zrobić sos zagęszczając maka rozmieszana z koncentratem pomidorowym i wodą

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    smaczne
  • 0
    lew
    Opublikowano

    grzegorzb80

    to nie moje zdjęcie żadnych zdjęć niedołączaniem ktoś zrobił gołąbek z ketchupem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !