Sposób przygotowania

Mięso mielone wymieszać z tartą bułką i jajami. Obrać cebulę, posiekać, wraz z kaparami dodać do mięsa. Filety ze śledzia umyćw bieżącej, zimnej wodzie i drobno posiekać, wsypać do masy mięsnej, wymieszać. Dodaćmusztardę, ssól, pieprz, skórkę z cytryny. Następnie na stolnicy zwilżonej zimną wodą uformować z mięsa pieczeń. W brytfannie rozgrzaćtłuszcz, przysmażyć na nim pieczeń z każdej strony, obłożyć plasterkami słoniny/boczku. Zalać małą ilościąwody i piec ok godziny w piekarniku nagrzanym do 200 st, od czasu do czasu polewać kwaśnąśmietaną. Sos pozostały ze smażenia zagęśćić mąką ziemniaczaną rozmieszaną z wodą.
Podawaćz makaronem lub gotowanymi ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elaela123

    koniecznie muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !