Sposób przygotowania

100 g białego sera utrzeć z przecierem pomidorowym, solą, cukrem na pikantny krem. Z białego chleba odkroić skórkę, wszystkie kromki posmarować masłem. Jedną kromkę ciemnego chleba posmarować połową białego sera z ziołami, nakryćdrugą kromką i posmarować przyrządzonym wcześniej kremem, Na wierzch położyć biały chleb, posmarować go resztą sera z ziołami. Kolejne warstwy utworzą: kromka ciemnego chleba, pikantny krem i ostatnia kromka ciemnego chleba, nałożona posmarowaną stroną do środka. Chleb mocno rzycisnąć, owinąćciasno folią aluminiową i wstawić do lodówki. Chleb posmarować dookoła resztą sera, w górną powierzchnię wcisnąć orzechy. PRzed podaniem pokroić ostrym nożem na kromki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !