Sposób przygotowania

Kaczkę umyć natrzeć solą i pieprzem wewnątrz i z zewnątrz,zostawić na 2-3 godziny w chłodnym pomieszczeniu.,po czym upiec na rożnie lub brytfannie często polewając wytopionym tłuszczem.Przygotować sos rozmrażając porzeczki i przecierając przez sito.Tłuszcz spod kaczki przelać do rondla i zeszklić na nim pokrajana drobna cebule w kostkę dodać sok z cytryny,musztardę,cukier i przetarte porzeczki.Gotować 5 min jeszcze.sos podawać oddzielnie a kaczkę z ziemniakami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !