Sposób przygotowania

Jajka ugotować na półtwardo. Pieczarki i cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle, skropić wodą i udusić do miękkości,oprószyć mąką, dodać i śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Łyżką cedzakową wyjąć pieczarki z sosu i dodać do ugotowanego ryżu, wsypać szczypiorek, wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, posypać bułka tartą. Na dno naczynia wyłożyć ryż, ułożyć obrane ze skorupek jajka, zalać sosem, posypać serem i zapiec w nagrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiadają się super.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !