Sposób przygotowania

Schab osuszyłam ręcznikiem papierowym i dokładnie natarłam solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Mięso zawinęłam w folię i wstawiłam na noc do lodówki. Następnego dnia mięso nacięłam w środku i wypełniłam suszoną żurawiną.Obsmażyłam na oleju z każdej strony. Włożyłam do rękawa do pieczenia i piekłam w temp 180 C ponad 1 godzinę. mięso po ostudzeniu pokroiłam w cienkie plastry i ułożyłam na półmisku.
Kostkę bulionową zalałam wrzątkiem i mieszałam aż się rozpuściła. Rozrobiłam ją z żelatyną według proporcji na opakowaniu. Gdy żelatyna zaczeła tężeć zalałam nią mięso i odstawiłam do ostygnięcia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    z żurawiną smakuje naprawdę świetnie, polecam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    musze takie też zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    slicznie wyglada, musze wyprobowac
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    z żurawiną albo ze śliwką- oba są bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardziej znana jest wersja ze śliwką ale polecam żurawinę :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    muszę też przygotować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rybka

    Dobre:)polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !