Sposób przygotowania

Oberżyne przekrajamy na pol, lyzka wyjmujemy miąż. Oberżyne solimy i odstawiamy na bok. Miaz kroimy w kostke. Na patelni szklimy cebulke i czosnek , dodajemy mieso mielone i podsmazamy razem.Gdy mieso bedzie przesmazone dodajemy pomidory,pokrojony miąż oberżyny i przyprawiamy.Dusimy razem jakies 15 minut. Oberzyne obmywamy z soli , w srodek dajemy farsz , na wierzch pokrojona w plastry mozarelle i wkładamy do piekarnika na jakies 25 minut w 180 stopniach. Mozarella musi byc ladnie przypieczona. Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    oberżyna to nie wiem czy to jest to samo co bakłażan... naprawdę ciekawe danie...zrobiłabym sobie takie danie danie na obiad..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    super pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    ciekawe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !