Sposób przygotowania

Karpia oczyścić, odciąć głowę i ogon, wypatroszyć. Do rondelka włożyć jedną pokrojoną cebulę, marchewki, pietruszkę, przyprawy oraz głowę i ogon z karpia, wlać 4 szklanki wody i gotować ok 1-1,5 godziny. Wywar przecedzić, marchewki odłożyć na talerzyk. Do połowy wywaru włożyć rybę i gotować ok 30 minut. Do pozostałego wywaru włożyć 2 pokrojone cebule i gotować do miękkości. Rybę wyciągnąć do miseczki. Wywar z ryby i wywar cebulowy wymieszać i zmiksować, dodać rozpuszczoną żelatynę, przyprawić do smaku, zalać rybę, wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szkoda,że dopiero teraz taki smaczny karpik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    koniecznie wypróbuję przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !